Gelé till tårta

På årets midsommartårta blev jordgubbarna täckta av gelé istället för det vanliga jag brukar göra, bara lägga delade jordgubbar direkt i grädden. Gelé är så lätt att göra och man kan variera utseéndet enkelt genom att blanda olika frukter och bär. Genom att skära frukterna i olika former och lägga i fina mönster kan man låta fantasin flöda. Om man vill att gelén ska vara genomskinlig får man ta någon vätska som är väldigt ljus, t.ex flädersaft. Gelé kan man såklart använda till andra bakelser, kakor osv. Bara att experimentera!
 
 
Till min tårta använde jag mig utav saften som blev när frysta jordgubbar hade tinat+ lite florsocker som sötning.
 
 
Gelé
2 gelatinblad
1,5 dl vätska exempelvis saft eller juice
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Värm upp vätskan i en kastrull och lägg sedan i de blötlagda, urkramade gelatinbladen. Rör tills de har smält.
Låt vätskan stå kallt och stelna lite så att den blir lagom konsistens för att lägga ovanpå frukten utan att den rinner av. Låt stelna helt.
 
 
Visa fler inlägg