Bröllopsbeställning till Stefan och Berna

Hej på er!
 
Förra fredagen hade jag en av de största beställningarna jag haft hittills. Det började i maj när jag blev kontaktad av Stefan Odelberg som frågade om jag hade möjlighet att göra hans bröllopstårta. Jag sa ja ganska direkt för var säker på att det skulle bli ett roligt uppdrag. Efter en liten stund så insåg jag att det var en väldigt stor beställning och jag fick en hel del prestationsångest. Sedan har vi i några månader haft mycket kontakt med bollande av ideér och jag har även varit nere i Göteborg och träffat han och Berna ett par gånger. Det var inte fören en vecka innan bröllopet som vi tillslut slog fast vid alla detaljer och jag då hade allt klart att jobba med.
 
Det var därför några dygn med väldigt mycket jobb men det var bara att andas och tänka positiva tankar =)
 
Slutresultatet blev en tvåvåningstårta och 120 cupcakes. Färgtemat på allt var silver, grått, vitt och rosa.
 
 
Tårtan skulle ha en silvrig övervåning och bestämde direkt att jag skulle ta mig an bladsilver för första gången. Visste att det inte finns något bättre sätt att få en bra silverfärg och jag har alltid velat testa bladsilver/guld. Dock är det väl kanske dumt att testa på saker första gången på en såpass viktig bröllopstårta, men äsch! ;) Det var pilligt som jag räknade med men det var en ganska liten yta så tyckte att det gick ganska bra ändå, och det blir ju fakttiskt grymt snyggt!
 
Nedervåningen skulle vara i något mönster och jag hade sett att Berna haft lite randiga tårtor som inspirationsbilder innan så bestämde mig för det. Överst på tårtan fick det bli två turkosa fåglar och en vimpel med texten MR & MRS.
Eftersom ballonger var en stor del av deras bröllop skulle detta även återspeglas hos desserten så det blev lite ballonger på sidorna och även några rosor att fylla upp med.
 
I det stora hela är jag väldigt nöjd med tårtan för älskar själv färgkombinationen.
 
 
Sedan var det ju dessutom cupcakes, och inte så lite heller utan 120 stycken. Dessa skulle ha en platta med dekoration ovanpå frostingen jag vi kom fram till att det häftigaste vore att göra i princip alla unika. Jag höll mig till samma färger, ett antal olika mönster och dekorationer men varierade dom så att nästan alla gäster skulle få olika. Ballonger och även små handgjorda skyltar pydde vissa cupcakes och hade då ingen "platta". Det var en hel del pill men jag tycker absolut att det var värt det för det blev något annorlunda som jag själv kan tänka mig på mitt bröllop.
 
 
Hela denna beställningen skulle sedan levereras nästan 10 mil till Göteborg så jag fick hjälp av min mamma och tillsammans åkte vi i 2 bilar ner med detta. Jag var lätt nervös kan man säga men när allt tillslut var på plats kunde jag ju inte göra mer så pustade ut.
 
Berna meddelade att de var mer än nöjda så det känns riktigt bra att denna beställningen är över =) Jag hoppas att jag ska få lite bilder från de sen så jag får se hur allt såg ut när det var uppställt på deras egenbyggda dessertbord. Just nu har jag bara bilder på tårtan, dekorationerna och några få cupcakes som blev över. Så när jag får fler bilder dyker det upp, tills dess får ni hålla tillgodo med detta.
 
 
Innehållet i understa tårtvåningen + hälften av cupcakesen var vaniljbotten/muffins (muffinsen hade även bitar av vit choklad i), chokladganache med lite flingsalt och en dulce de leche-fyllning/frosting.
 
 
 
Översta våningen och andra halvan av cupcakesen innehöll vaniljbotten/muffins, hallonkompott och mascarponefyllning/frosting.
 
 
Tårtan är spacklad med vit chokladsmörkräm och täckt med marsipan. Alla cupcakesdekorationer är gjorda i sugarpaste och gumpaste.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg