Vit chokladsmörkräm

Hittills har jag i princip alltid använt mig utav den enkla smörkrämen som bara innehåller smör och florsocker. Den är snabb att göra och blir väldigt hård under tårtorna vilket är toppen. Dock så är den väldigt söt och inte alltid så god. Man kan med fördel smaksätta den med aromer, vanilj eller liknande.
På mina senaste tårtor har jag använt mig av vit chokladsmörkräm istället. Den är inte alls lika söt och faktiskt god, man kan även ha den som frosting på exempelvis cupcakes. Den blir dock inte lika hård eftersom den innehåller Philadelphiaost så det beror lite på vad man är ute efter, men denna är absolut god!
 
 
Den är också väldigt enkel att göra och lätt recept att komma ihåg eftersom det är lika delar utav vit choklad, Philadelphia och smör.
 
Till en normalstor tårta behövs ungefär:
 
Vit chokladsmörkräm
 
100 g smör (helst osaltat)
100 g Philadelphia
100 g vit choklad
 
Smält chokladen försiktigt och låt svalna. Vispa ihop smör, Philadelphian och chokladen med elvisp några minuter så det blir riktigt luftigt och vitt.
 
 
Om jag vill ha en liten hårdare smörkräm kommer jag nog prova mig fram med lite mer smör och choklad och skära ner på mjukosten
 
 
#1 - - Emma:

Hej, kan man använda denna smörkräm att spackla med om man täcker tårtan med sockerpasta istället?

Svar: Hej! Eftersom det är färskost i så skulle jag nog fodra (pensla sockerpastan med fett) lite för att vara på den säkra sidan =)
Sara Magnusson

#2 - - Emma:

Kan man använda denna smörkräm att spackla tårtan med före sockerpastan läggs på? Eller svettas den ändå?