Glaserad chokladkaka
Detta är en saftig och god kaka men är enkel att röra ihop, ingen vispning behövs. I originalreceptet är det vatten i glasyren men jag föredrar starkt kaffe istället för kombinationen med choklad är så god!
Glaserad chokladkaka
1 rund form
3 dl strösocker
3, 75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk äkta vaniljsocker
1 dl kakao
En nypa salt
225 g smör
3 ägg
2,25 dl hett vatten
Glasyr
3 msk smör
3 dl florsocker
3 msk kakao
En skvätt espresso eller kaffe (alternativt vatten)
Blanda alla torra ingredienser till kakan i en bunke och rör runt några varv med en visp så alla klumpar försvinner. Smält smöret. Tillsätt äggen, smöret och det heta vattnet i det torra och rör tills det är en jämn smet. Häll i en smord/bröad form och grädda på 175 grader i ca 35-45 minuter. Känn med en sticka när det är klart. Kakan får inte stå inne för länge, då blir den torr!
Låt kakan svalna och gör under tiden glasyren. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna. Smaksätt med kaffe. Bred glasyren på kakan.
Tips! Kakan blir godare om den får stå till sig över natten i kylen och den ska helst ätas med en klick lättvispad gädde! En enkel garnering som jag gjort på bilderna är att hyvla lite rumsvarm vit choklad med en osthyvel.







