Cake pops

Cake pops är verkligen enkelt att göra och man kan variera dom i oändlighet både till smak och utseende.
 
Basen är en mjuk kaka eller hård kaka/kex blandat med något kladdigt, vanligtvis Philadelphiaost. Man kan ta den kakan man har hemma, baka en eller köpa färdig. Det kan vara alltifrån vanlig sockerkaka till mjuk pepparkaka. Jag tycker det är helt okej att använda köpta kex, min favorit är Ballerina Kladdkaka som gör popsen härligt kladdiga och chokladiga.
 
Mängderna nedan är ungefärliga. Börja med den minsta mängden färskost/nutella och prova dig fram tills den är lagom kladdig. Men jag rekommenderar att ha den lite kladdigare än för torr. Är smeten torr så håller den inte ihop och fastnar inte på pinnen.
 
 
 
Grundrecept
Ett paket kex, ca 175-200 g
50-100 g Philadelphiaost naturell
100-150 g choklad av valfri sort
Garnering/strössel
 
Choklad och hasselnöts-pops
Ett paket Ballerina Kladdkaka
30-40 g hasselnötskräm (t.ex Nutella)
20-40 g Philadelphia Marabou mjölkchoklad
100-150 g vit eller mjölkchoklad
Garnering/strössel
 
Päron-pops
Ett paket Singoalla päronglass
50-100 g Philadelphiaost naturell
100-150 g vit choklad
Garnering/strössel
 
 
Krossa kexen till fina smulor, helst i matberedare. Tillsätt färskosten/nutellan tills det är den önskade konstistensen.
Forma smeten till runda bollar, bestäm själv hur stora/många det ska vara. Nu ska pinnen sättas i, det bästa är att doppa pinnen i lite smält choklad innan den sticks i bollen för  att få bättre fäste.
Lägg sedan alla cake popsen i frysen tills de är genomkalla.
Smält chokladen försiktigt om de inte redan är gjort. Doppa en och en i chokladen och låt rinna av. Eftersom bollarna är kalla kommer chokladen stelna ganska fort så om de ska garneras med exempelvis strössel får man göra det ganska snabbt.
Ställ de sedan för att stelna i en burk med strösocker. Förvara i kylen.
 
 
Ett tips är att sätta ett litet snöre i en rosett på pinnen för extra söt-faktor!
 
 
 
Choklad och hasselnöts cake pops
 
Päron cake pops