Fluff

Fluff är det "nya" heta i bakvärlden och det är inte så konstigt då det är så smidigt! Man kan variera smaken så lätt och man kan använda det till allt möjligt. Jag har det mestadels som tårtfyllning men funderar fint som frosting på cupcakes, fyllning i andra kakor eller äta som en mousse precis som den är.
 
Principen är att man smälter godis/choklad tillsammans med grädde, kyler ner och vispar sedan upp till ett fluff. Bara två ingredienser och nästan inget arbete alls för att få till en mousse som man vanligtvis behöver mixtra med äggulor eller gelatin för att få till.
 
Ett recept med 3 dl grädde räcker till 1-2 lager tårtfyllning i en normalstor rund tårta.
 
 
 
Fluff
3 dl vispgrädde
180-200 g choklad eller 60-80 g godis
 
 
Värm grädden i en kastrull och rör ner chokladen/godiset. Om det är större godis så dela gärna det i mindre bitar. Låt smälta på medelhög värme och rör hela tiden. Det får inte bränna och inte koka! När allt har smält samman så häll upp grädden i en ren skål och ställ i kylen. Låt bli helt genomkallt, minst 5 timmar och helst över natten (är det inte tillräckligt kallt så skär det sig eller går inte att vispa alls)
Vispa upp till ett fluff med elvisp
 
 
Exempel på godis att ha i:
Choklad: Dumle, Geischa, Polly, mjölkchoklad, Plopp
Godis: Ahlgrens bilar, geléhallon, Kick (lakrits)
 
Jag gillar att tillsätta lite hackad choklad eller godis i den färdiga fluffen för att få lite tuggmotstånd. En favorit är hackad Daim i chokladfluff. När jag gör Ahlgrens bilar fluff läggar jag alltid i halva bitar på slutet för att det verkligen ska smaka bilar, det kan vara lite klent annars.
 
 
Dumlefluff med Daimbitar på chokladbotten