Glutenfri tårtbotten

Liksom med vanlig tårtbotten finns det oändligt många recept även på glutenfri botten. Man kan göra lika-delar-botten som jag vanligtvis anväder även här genom att byta ut mot exempelvis potatismjöl eller glutenfri mjölmix. Jag har dock använt mig av ett från Bengtssons baksida som fungerar fint.
 
Jag har gjort en tredjedel av receptet när jag bakat mina glutenfria minitårtor/bakelsen som denna. Hela receptet räcker till en normalstor rund botten ca 24 cm.
 
 
Glutenfri tårtbotten
 
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl Maizenamjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
eventuellt en gnutta äkta vaniljsocker
 
Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst. Sikta/sila ner resten av ingredienserna och vänd försiktigt ihop allt med en slickepott.
Häll smeten i en form, tänk bara på att inte bröa den! Om man smörjer den ordentligt med matfett eller använder rikligt med sprayfett så behöver man inte ens bröa.
 
Grädda på 175 grader i ca 30 minuter