Silviakaka/Silviamuffins

En favorit hos många är Silviakakan. En saftig sockerkaka, gyllene glasyr med en lätt kolasmak och riven kokos är en mycket lyckad kombination.
 
Receptet blir en rund kaka eller ca 10-12 muffins
 
Silviakaka/muffins
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk äkta vaniljsocker
1,5 dl hett vatten
 
Glasyr
150 g smör
4 dl florsocker
2 äggulor
2 msk äkta vaniljsocker
 
Riven kokos
 
 
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och poröst. Sikta/sila i de torra ingredienserna och blanda försiktigt ihop allt med en slickepott. Rör sist i det heta vattnet.
Häll smeten i en rund form eller muffinsformar och grädda på 175 grader. Kakan tar ca 30-40 minuter och muffinsen 10-20 minuter.
 
Gör under tiden glasyren. Smält smöret i en kastrull och tag av från plattan för att röra i florsocker och äggulan. Ställ tillbaks på plattan och låt sjuda en liten stund under omrörning! Tag av kastrullen, rör i vaniljsocker och låt svalna. Bred glasyren på den avsvalnade kakan/muffinsen och strö sist lite riven kokos ovanpå.
 
 
#1 - - Anonym:

1 "msk" bakpulver??? Är inte det väldigt mycket😳?

Svar: Nej det tycker jag inte, jag tror att de flesta recepten på Silviakaka har exakt samma mängd bakpulver.
Sara Magnusson