Glutenfria cake pops
Idag hämtades 15 stycken tjejiga cake pops. Till skillnad från alla andra jag gjort så var dessa glutenfria. I vanliga fall brukar jag använda Ballerina kladdkaka vilket alltid blir bra. Bland glutenfria kakor är jag inte så bevandrad men köpte två paket, av olika märken. Jag köpte ett paket Chokos från Crazybakers of Sweden och ett paket Chocolate chip från Semper. Mixade de två och tillsatte ett paket Philadeplhia Marabou mjölkchoklad. Tog den med chokladsmak istället för naturell eftersom jag ville ha lite chokladigare smak som jag tyckte saknades i kakorna.
Jag doppade dom i vit choklad och dekorerade med massa rosa strössel och en liten rosett på pinnen. Jag tyckte att slutresultatet blev gott och tänkte inte på att det var glutenfritt.
Nästa gång funderar jag på att kanske baka en egen glutenfri kaka att mixa.
Glutenfria cake pops
15 st stora eller 25 små
2 paket á 150 g glutenfria chokladkakor/kex
1 paket (200 g) Philadelphia Marabou mjölkchoklad
Ca 300 g choklad (vit, mjölk, mörk eller candymelt)
Strössel
Mixa kexen i matberedare till smulor. Tillsätt Philadelphian och kör tills allt är en jämn deg. Forma till runda bollar och sätt en pinne i varje boll. Ställ in alla cake pops i frysen tills de är helt kalla.
Smält chokladen försiktigt. Förbered en skål eller burk med strösocker som du kan ställa dina cake pops i medan de stelnar.
Doppa varje boll i chokladen och låt de överflödiga rinna av. Det stelnar ganska fort när den är fryst så om du ska dekorera med strössel så gör det ganska fort och ställ de sedan i strösockret.
Låt stelna i kyl och förvara de där fram till en stund innan servering.





