Födelsedagstårta med rabarber
Min mormor fyllde 75 år i veckan och såklart gjorde jag tårtorna till kalaset. Eftersom jag gör så många täckta tårtor så ville jag strunta i marsipan och sockerpastalock på dessa. Många plockar ofta bort locket ändå och det är ju väldigt sött. Tårtan jag kommer lägga upp senare är väldigt chokladig så till denna ville jag ha fräschare smaker för att det inte skulle bli två tunga och mastiga tårtor.
Innehållet är ljusa bottnar, vaniljkräm och rabarberkompott/marmelad. Jag täckte den med spritsad vit chokladsmörkräm. Rabarberkompotten är ganska syrlig så komplementerade den söta vaniljkrämen och bottnen bra.
Jag dekorerade bara med några få sockerblommor och sedan testade jag något jag velat göra länge: vimplar. Var väldigt enkelt. Köpte lite roliga pappaer som jag klippte ut efter en mall, vek dubbelt över ett snöre och limmade ihop. Band fast de på två grillpinnar och klart!







