Saffransfudge
Om du gillar saffran (som jag) är denna fudgen perfekt. Den är ganska söt och smakfull så man behöver inte så många bitar för att bli nöjd och det är väl kanske tur nu i juletider när man ändå äter så mycket ;)
Receptet har jag hittat hos duktiga Jenny
Saffransfudge
2,5 dl vispgrädde
3 dl strösocker
3 msk ljus sirap
150 g vit choklad
1 kuvert saffran (om det är hel saffran så mortla gärna det tillsammans med lite socker)
Häll grädde, socker och sirap i en kastrull och låt sjuda tills massan har nått 117-118 grader, tag av från plattan. Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner i den heta smeten. Tillsätt även saffran och rör tills allt är en slät massa.
Häll upp i en form klädd med bakplåtspapper och låt stelna innan den skärs upp i bitar. Håller länge i kyl och går även fint att frysa.



Mums, de här låter helt drömska! :)