"Nyttig" choklad och kokosfudge

Efter gravidteten så försöker jag nu tänka lite mer på vad jag äter, jag har liksom nog sött i mitt liv med alla tårtor. Det är då alltid roligt att testa lite nya nyttiga recept för ibland vill man ha något litet gott till kaffet ;)
 
Förra veckan gav jag mig på Leilas chokladfudge som blev väldigt god och snabbt gick det också. Om man gillar mandel, kokos och choklad är detta perfekt! Jag har bara ändrat/lagt till ett par saker i receptet.
 
 
 
Choklad och kokosfudge
 
150 g mandelmjöl
0,5 tsk flingsalt
0,5 dl kokosolja
En nypa vaniljpulver
0,75 dl agavesirap
0,75 dl kakao
 
Topping:
Mörk choklad
Rostad kokos
 
 
Mixa ihop alla ingredienser till en massa och tryck ut på bakplåtspapper. Jag gjorde den ca 1 cm tjock. Smält mörk choklad (jag hade ca 50-75 g) försiktigt i vattenbad eller i micro och bred ut över kakan. Rosta lite kokosflingor i torr, het stekpanna och strö sedan på chokladen. Ställ in i kyl och låt stelna. Skär i bitar och förvara kallt. Går fint att frysa
 
 
 
Denna kan man lätt variera genom att tillsätta/toppa med lite olika saker. Man kan ju ha mörk choklad med olika smak på, strössla med frystorkade hallon, tillsätta rivet citronskal m.m.