Vit chokladtryffel med passionsfrukt

 
Ett snabbt och enkelt godis är tryffel. Det är egentligen bara choklad och grädde som man rullar till bollar men kan smaksättas på massvis roliga sätt.
 
Denna jag ger recept på idag är en vit chokladtryffel med passion och kokos. Vit choklad är ju väldigt söt så då passar det utmärkt med passionen som balanserar upp det med sin syrlighet. Att rulla de i kokos ger ännu en lite fräschare smak då det blir lite åt det tropiska hållet.
 
 
 
Vit chokladtryffel med passionsfrukt
 
3 färska fassionsfrukter eller puré (finns i frysdisken i vissa affärer)
1 dl vispgrädde
250 g vit choklad
25 g rumstempererat smör
Kokos att rulla i
 
 
 
Hacka chokladen i bitar och lägg i en skål tillsammans med smöret
 
Gröp ur passionsfrukterna och passera/sila genom en sil så att kärnorna försvinner
 
Blanda passionsfruktspurén och grädden i en kastrull och låt koka upp
 
Häll den heta grädden över chokladen
 
Låt stå i ca 30 sekunder och rör sedan tills allt är en silkeslen tryffel
 
Ställ tryffeln kallt i ngra timmar tills den är fast
 
Ta ut och forma till bollar som rullas i kokos
 
 
 
Förvaras i kyl för längre hållbarhet men ta ut en stund i förväg och ät gärna rumstempererad.
Det är praktiskt och fint att servera tryfflar i minimuffinsformar. Dessa fina guldiga är från My perfect day