Chokladmoussetårta

Jag älskar glass och choklad. Denna moussetårtan serveras halvfryst så den är sådär krämig och kall som glass men ändå en len mousse, eller rättare sagt TRE mousser och en botten, alla med choklad. DRÖM!
 
Den är dessutom perfekt att göra i förväg då den kan stå i frysen ett bra tag.
 
Receptet är från Hannas bageri men jag har gjort en annan botten.
 
 
 
 
 
Chokladmoussetårta
 
 
Botten
 
300 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao
 
Riv mandelmassan på rivjärn och blanda sedan ner ägg och kakao. Rör till en smet och häll i en smord springform. Grädda på 175 grader i ca 15-20 minuter.
 
Ta ut och låt svalna helt innan moussen läggs på. Det kan hända att formen behöver diskas om det blivit smulor eller liknande på sidorna. Ta isåfall bort ringen, diska och sätt tillbaks.
 
 
 
Lager 1- mörk chokladmousse
 
 
200 g mörk choklad av bra kvalitet
70 g smör
3 dl vispgrädde
2 ägg
2 msk honung
 
 
 
Smält choklad och smör. Vispa grädden fluffig, men inte för mycket, den ska vara lättvispad. Vispa ägg och honung pösigt.
Vänd ner chokladen i äggsmeten och sist grädden. Viktigt att VÄNDA och inte RÖRA då luften kan försvinna, detta gäller alla mousser.
 
Häll moussen på den kalla botten och ställ in i frysen ett tag. Detta är för att moussen ska stelna såpass så det blir fina lager och inte smälter ihop.
 
 
 
 
Lager 2- mjölkchokladmousse
 
200 g mjölkchoklad
2 äggulor
3 dl vispgrädde
 
 
Smält chokladen. Vispa grädden, inte för mycket. Vispa upp äggulorna och vänd sedan ihop dessa med grädden. Häll sist i chokladen under omrörning och vänd runt tills allt är en len mousse. Bred ut moussen på det första lagret och ställ in i frysen igen.
 
 
 
Lager 3- vit chokladmousse
 
200 g vit choklad
2 äggulor
3 dl vispgrädde
 
 
 
Denna moussen görs precis som mjölkchokladmoussen. Smält choklad. Vispa upp grädde och ägg var för sig. Blanda ägg och grädde och vänd sist i chokladen. Bred ut moussen på tårtan och försök göra så jämn yta som möjligt då det är denna som kommer synas.
 
 
 
Frys hela tårtan minst 1 timme innan den serveras, det går som sagt att förvara den i frys länge. Ta ut den en stund innan den ska ätas. Dekorera efter tycke, jag la på en massa choklad =)
 
 
Tips när man ska ta loss tårtan från formen är att snabbt spola lite hett vatten runt om ringen, då smälter moussen och kakan lossnar lätt. Vill man ha snygga bitar så skär man med en vass kniv som man värmt upp under hett vatten