Päronmarshmallows

Marshmallows är enkelt att göra och det är väldigt kul att bjuda på egengjort godis. Dessa gjorde jag till sonens kalas och för att passa färgtemat blev de gröna. Jag smaksatte med päronessens och vanilj så de smakar som Päronsplit, barnsligt gott!
 
 
 
Marshmallows
 
2,5 msk gelatinpulver
1,25 dl kallt vatten
2 stycken äggvitor
1,25 dl vatten
1,25 dl vit sirap
5 dl strösocker
1,5 tsk äkta vaniljsocker
Eventuellt päronessens eller annan smaksättning + färg
 
Florsocker och Maizena att rulla marshmallowsen i
 
 
Gör så här:
 
Blanda gelatinpulver och 1,25 dl kallt vatten i en skål. Låt stå 5 minuter och vispa det sedan vitt och fluffigt med elvisp.
 
Vispa upp äggvitorna i en annan bunke. Det ska bli riktigt vitt och hårt.
 
Blanda 1,25 dl vatten, vit sirap och strösocker i en kastrull och koka till en sockerlag. Här behövs en termometer då den ska bli 122 grader.
 
Häll sockerlagen över gelatinfluffet och vispa på hög hastighet tills det blir en vit och tjock smet.
 
Tillsätt de uppvispade äggvitorna och fortsätt vispa några minuter tills allt är en seg och blank smet.
 
Nu ska den smaksättas med vaniljsockret och eventuellt essans och färg. Jag hade en liten dutt grön pastafärg och några droppar päronessans till mina. Ta lite i taget och smaka dig fram till önskad smak och färg. Det räcker utmärkt med bara vaniljsockret om man vill ha klassiska marshmallows.
 
Häll smeten i en form, ju mindre form desto högre marshmallows. Klä formen med bakplåtspapper och pensla/gnid in pappret med matolja för att smeten inte ska fastna.
 
Pudra ovansidan med florsocker och plasta in formen. Låt stå i rumstemperatur i ungefär ett dygn.
 
Skär eller klipp marshmallowsen i lagom stora bitar. Ett tips är att gnida in kniven med lite matolja innan man skär, och tvätta av kniven när den blir kladdig.
 
Rulla marshmallowsbitarna i en blandning av hälften florsocker och hälften Maizena så de inte klibbar fast i varandra.
 
Förvara bitarna i en lufttät burk
 
 
 
Enjoy!