Gluten och laktosfri mjuk pepparkaka

Denna mjuka pepparkakan är en aning smuligare än den "vanliga" mjuka pepparkakan men lika god. Här har jag använt mig av Sempers glutenfria fin mix som även är laktosfri.
 
 
Gluten och laktosfri mjuk pepparkaka
 
2 ägg
2,5 del strösocker
1 dö neutral matolja
1,5 del laktosfri gräddfil
0,5 msk stött kardemumma
0,5 msk malen ingefära
0,5 msk malda nejlikor
2 tsk malen kanel
1 dö rårörda lingon eller lingonsylt
1 tsk bikarbonat
3,5 dl glutenfritt mjöl
 
 
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Rör i olja, gräddfil och lingon försiktigt i äggvispet. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat i en bunke och blanda väl. Tillsätt mjölblandningen till äggvispet och vänd ner tills allt är en jämn smet.
 
Grädda på 175 grader i ca 40 minuter, känn med en sticka när den är klar.
 
Denna kakan kan med fördel stå ett dygn innan den serveras.