Saftiga chokladmuffins
När jag letade recept efter saftiga chokladmuffins så hittade jag ett av Roy Fares som jag kände för att testa. Alltså, de blev så sjukt saftiga! I hans recept så har han chokladbitar både i och ovanpå muffinsen men eftersom jag skulle ha en mäktig topping så struntade jag i bitarna. Tänker mig att de är supergoda med lite vit choklad i eller varför inte lite hallon?
Roy Fares saftiga chokladmuffins
Ca 15 stycken
4 dl mjöl
2 dl strösocker
130 g/2 dl hackad choklad
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
2,5 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
1 rumsvarmt ägg
2,5 dl rumsvarm naturell yoghurt
1 dl rumsvarm mjölk
1,25 dl olja med naturell smak
Topping
0,5 dl hackad choklad
Mät upp och ställ ut ägg, yoghurt och mjölk så att den blir rumstempererad. Blanda alla torra ingredienser. Rör ihop de rumstempererade ingredienserna med oljan i en bunke. Sikta/sila i allt det torra i bunken och tillsätt den hackade chokladen, rör tills allt är en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformar, gärna ståendes i en muffinsplåt för extra stöd.
Strö på den sista hackade chokladen som topping. Grädda på 225 grader (190 grader om det är varmluft) i ca 20 minuter, känn med en sticka om de är klara.