Supersnabb och krämig glass på två ingredienser
Kondenserad mjölk är så bra till mycket som att koka till Dulce de leche, göra supersmarrig Key lime pie eller mirrorglaze. Frågan är om inte glass på kondenserad mjölk är det allra bästa? Det behövs TVÅ ingredienser (plus eventuell smaksättning), den tar 10 minuter att slänga ihop och det behövs ingen glassmaskin utan bara rakt in i frysen. Den är supergod naturell men man kan smaksätta den med precis vad man vill. Vad sägs om exempelvis vanilj, godis, frukt, bär, choklad, kex, kakdeg, nötter?
Jag tog det jag hade hemma och denna gången blev det mjölkchoklad och daimkulor, mumma!
Snabb glass
En burk sötad kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
Eventuell smaksättning
Vispa grädden löst
Häll i hela burken med kondenserad mjölk och vispa snabbt ihop tills allt är blandat
Tillsätt nu något om du vill smaksätta glassen
Häll smeten i en burk eller behållare och ställ in i frysen
Hur lång tid det tar innan den är genomfrusen beror på hur mycket smet det är och hur vid behållaren är, men räkna med ett par timmar iallafall.
Njut av din snabba, krämiga glass!