Chocolate chip cookies med frystorkade hallon
Dessa spröda kakor med massa choklad är verkligen goda. De frystorkade hallonen tillför en god syrlighet men man kan såklart hoppa över det. Vill man dekorera med något annat kan man exempelvis ta lite nötter, rostade hasselnötter hade varit supergott!
Chocolate chip cookies
200 g normalsaltat rumsvarmt smör
120 g strösocker
100 g muscovadosocker, ljust eller mörkt
1 ägg
200 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
300 g choklad, välj själv mellan vit, ljus och mörk. Jag använde hälften ljus och hälften mörk
Dekoration
150 g vit choklad
Frystorkade hallon
Gör så här:
Rör smör, strösocker och muscovadosocker en liten stund tills det är mjukt och lite fluffigt
Tillsätt ägget och rör ihop
Blanda ut bakpulvret i mjölet och tillsätt sedan det i smeten. Rör ihop till en jämn smet, den kommer vara ganska lös
Hacka chokladen ganska grovt (om du inte använder chokladknappar)
Vänd ner chokladen i smeten så att den är jämt fördelad
Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Kakorna kommer flyta ut mycket så lägg de med ganska mycket mellanrum. Det blir ca 25 stycken kakor av receptet, men man såklart göra större kakor om man vill.
Grädda i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter tills de fått en fin gyllenbrun färg
Låt kakorna svalna och dekorera om så önskas, annars är det goda precis som de är
Smält den vita chokladen försiktigt i micro eller vattenbad. Ringla chokladen över den svala kakan och dekorera med hallon, nötter eller vad man vill ha
Kakorna går utmärkt att frysa och de tinar på några få minuter så är smidigt att bara ta fram när man får fikabesök